Oppkjøring til lamming!

Det er nå mindre enn 2 uker igjen til årets mest nervepirrende, spennende, utmattende, koselige, og til tider triste tid, nemlig lamming! Jeg elsker å se på lammene hoppe omkring i bingene, sove oppå mammas trygge rygg eller leke på fôrbrettet, men det er også en tid hvor vi kanskje opplever å miste lam, opplever vanskelige fødsler, jurbetennelser hos søyer eller lam som bare ikke vil die. Vi har heldigvis mer erfaring enn vi hadde i fjor, og det er kanskje også grunnen til at jeg nesten gruer meg mer denne gang enn sist. Vi er to, og vi har mange vi kan ringe, så det går nok fint denne gangen også. I år skal jeg i hvertfall poste video av lammekappløpene her på nettsiden! Verdens søteste kappløp! Helt på frivillig basis løper disse små sjarmtrollene frem og tilbake i bingene, hopper og spretter i gledesrus. Det varmer en bondes hjerte og gjør at all jobbingen og våkenettene glemmes.

image
Lammegjemsel fra fjorårets lamming

Bildet er fra fjorårets lamming. I alle bingene setter vi opp trygge lammebinger som lammene kan legge seg i. Der kommer ikke søyene seg inn, og de kan dermed ligge trygt og sove. Lammene kommer seg ut og inn når de måtte ønske det. En fin liten lammebarnehage med andre ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *