Ysting på garden. Say cheese!

We finally did it! We made cheese! With help from New England Cheese supply company (http://www.cheesemaking.com/) we got hold of equipment, cheeseculture and recepies. The main ingrediant, the milk (!), we got from a neighbour. The only thing we needed then was a whole b-load of patience. But, in the end, it was all worth it, we hope…..The final test will be the tasting, in about 9-12 months! Say cheddar please!

Ja, da klarte vi det til slutt! Vi lagde både Cheddarost og brunost. Cheddaren lagde vi etter oppskrift fra http://www.cheesemaking.com/ og utstyret hadde vi allerede kjøpt derifa. Melka fikk vi byttet til oss. Vi kom frem til at den største lærdommen fra hele prosessen var hvor enormt mye melk som går til å lage ost, og hvor møysommelig prosessen er! Men det var verdt det, og vi kommer til å gjøre det igjen! Makan til stolt bonde med ost i lanken skal du lete lenge etter! image

image

image
Nesten ferdig! bare 24 timer igjen i ostepressa, så så den mer ut som en ost enn dette.

image
Vi laget brunost av mysen som ble igjen etter cheddarosten. Vi fikk hele 8 liter myse og av det ca 800 gram brunost.

image
smakte greit, om enn ikke helt som i butikken..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *